PIANIST MET ZANGERES REBECCA

Zangeres RebeccaZangeres Rebecca Lobry is afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium .

Rebecca’s repertoire omvat de stijlen salsa,jazz,pop en funk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2001 tourt Rebecca jaarlijks met het beroemde Malando orkest onder leiding van Danny Malando door de Nederlandse theaters. Zij zingt dan klassiekers uit het Latijns-Amerikaans repertoire. Met het Malando orkest stond zij onder andere in het legendarische Amsterdamse theater Carré en vele tournees door China en Japan.

Voorjaar 2004 tourde zij door de Nederlandse theaters met de salsaband Rumbatá met het programma Cantos del Caribe. Muziek uit de Cariben gebracht door een 10-koppige salsaband met 2 zangers en 2 zangeressen. Al jaren is Rebecca de vaste zangeres van de begeleidingsband van de “Open Bak” van theater “de Engelenbak”. De “Open Bak” is de het “oudste” open podium van Nederland, waar veel bekende Nederlanders ooit hun carriere begonnen.

Hoogtepunt: de 1000ste Open Bak in Theater Carré (mei 2003 )met een scala aan bekende artiesten waaronder Youp van ’t Hek en Lenette van Dongen. Ook ontwikkelde Rebecca samen met pianiste en conservatoriumdocente Annelies de Jong de kindervoorstelling “de Muzikale Toverketel”. Deze voorstelling kan worden geboekt via JWA, Jazz en World Music Agenency in Den Haag.

De Muzikale Toverketel is opgevoerd in verschillende theaters en op festivals. Zomer 2003 was de Muzikale Toverketel de hoofdact van de Gigs for Kids, onderdeel van het North Sea Jazz-Festival (Den Haag ). Rebecca schrijft ook eigen nummers. Het lied Mañana schreef ze in samenwerking met het producers-duo Sundaze en werd uitgegeven bij het dance label United Recordings. (www.UnitedRecordings.com) Dit lied staat inmiddels op verschillende verzamel cd’s, waaronder de speciale zomer cd 2002 van het blad Avenue.

 

Soundcheck in het Amstel hotel met zangeres Rebecca, gitarist en drummer

 

 

https://youtu.be/Azh93pVsBm4